Njivice, otok Krk
Njivice
Njivice
Njivice
Njivice

Njivice so naselje in pristanišče, ki se nahaja na zahodni obali otoka Krk. Mesto se nahaja v zalivu Beli kamik. Pristanišče pred vetrovi varuje valobran (burja, jugo). Manjše ladje se lahko sidrajo severno od naselja (globina 10-12 m), večje pa zahodno (globina 30-40 m). Gospodarska osnova je poljedelstvo, ribištvo in turizem. V mestecu, ki se prvič omenja od XV. st., so našli ostanke rimske arhitekture.

Nekdaj ribiško mestece, danes turistično se nahaja v zalivu, ki ima lepo peščeno plažo Beli kamik. V mestu se nahajajo hoteli, kamp, apartmaji, bungalovi, ter številni športni objekti (tenis, minigolf, balinanje, košarka); zabava na morju - vožnja z gliserji, skuterji, srfanje ali let z padalom. Na sami obali se nahaja ena od najbolj znanih krških restavracij, ki ponuja domače specialitete in fino domače vino (žlahtina).
V poletnih mesecih so pogoste ribiške fešte in nastopi znanih krških folklornih skupin. Na razpolago imate tudi številne izlete v kulturno spomeniške predele otoka Krk. (Krk, Jurandvor - Baščanska ploča, otoček Košljun - franjevački samostan, jama Biserujka).

Njivice so zelo atraktivna turistična destinacija. Prodnate in kamnite plaže, urejeni kraji, namenjeni sončenju, ali pa skriti zalivi.
Tradicionalne fešte in folklorni nastopi vas bodo zabavali v poletnih nočeh, vsem tistim, ki želijo neposredni stik z naravo, pa so na voljo urejene sprehajalne poti, ki potekajo skozi hrastove gozdove.